سیب پلو همان سیب زمینی پلو است که به این نام معروف شده است. این غذای خوشمزه متعلق به کرمانشاه است، ولی در بیشتر شهر های ایران طبخ میشود. اصل سیب پلو با گوشت قلقلی است، ولی برخی آن را با مرغ هم تهیه میکنند. در این مطلب طرز تهیه سیب پلو با گوشت قلقلی آمده است.
یکی از پیاز ها را ریز رنده و با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید. مقدار کمی آرد نخودچی به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهید. سپس گوشت را قلقلی کرده و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند.
سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. برخی، سیب زمینی ها را خلالی هم خرد میکنند.
دو پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. تکه های سیب زمینی و گوشت های قلقلی را به آن افزوده و با هم تفت دهید.
برنج را در آب جوش بریزید. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه نان یا سیب زمینی برای تهدیگ بگذارید. لایه لایه از برنج و مواد در قابلمه بریزید و روی آن ها شوید خشک یا تازه بپاشید.
در آخر مقداری زعفران دم کرده در قابلمه ریخته و در آن را ببندید تا بخار کند. وقتی برنج بخار کرد، دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید. پس از 45 دقیقه سیب پلو آماده است. مقداری کره یا روغن آب کرده، روی برنج بدهید و آن را در دیس بکشید.
چون این غذا اصالتاً کرمانشاهی است، بهتر است از روغن حیوانی برای روی برنج استفاده کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی مجله دلتا را بخوانید.
درباره این سایت