شامی از پر طرفدارترین غذاهای ایرانی است که انواع گوناگونی دارد. شامی بابلی یکی از انواع شامی است که بسیار لذیذ است و به دلیل استفاده از سبزیجات مختلف در آن، عطر خوبی دارد.
لپه را از چند ساعت قبل خیس کنید تا خوب پخته شود و نفخ آن از بین برود. سپس آن را جداگانه بپزید.
گوشت را با پیاز، کمی دارچین و زردچوبه و 4 لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزد و آب آن تمام شود.
سیب زمینی ها را هم جداگانه بپزید و پوست بکنید.
سیب زمینی، گوشت، لپه، گردوی خرد شده، سیر و تمام سبزی ها را با هم چرخ کرده و به آن نمک و فلفل بزنید.
تخممرغ ها را به مواد افزوده، آن ها را خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
در تابه ای مقداری روغن بریزید تا داغ شود. کمی از مایه بردارید و کف دست به صورت گرد پهن کنید. وسط شامی را با انگشت سوراخ کنید. آن را در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود. وقتی یک طرف شامی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.
این غذا را با سس و سبزیجات دلخواه سرو کنید.
به دلیل وجود سبزی در این غذا، ممکن است رنگ روغن کمی تیره شود. بهتر است با حرارت ملایم شامی را سرخ کنید.
برای شکل دادن بهتر به شامی، دست را در زمان فرم دادن به شامی به کمی تخم مرغ آغشته کنید. همچنین تا اندازه ای تخم مرغ به مایه شامی اضافه کنید که قابلیت شکل دادن داشته باشد.
درباره این سایت