مربای زرشک یکی از انواع مربا است که با زرشک تازه درست میشود. زرشک تازه معمولاً از اواسط پاییز موجود است و از این رو مربای زرشک یک مربای پاییزی است. اگر طرفدار طعم ترش هستید، میتوانید در این مربا کمتر شکر بریزید تا طعم ملس داشته باشد.
برای تهیه مربای زرشک باید از زرشک بدون هسته استفاده شود. زرشک تازه خار و شاخه زیادی دارد. بنابراین ابتدا دانه های زرشک را از شاخه جدا کرده و کاملاً تمیز میکنیم. پس از پاک کردن زرشک آن را خوب میشوییم.
زرشک شسته شده را در جای مناسبی میگذاریم تا خوب خشک شود. اگر زرشک خیلی خیس باشد، ممکن است مربا کپک بزند.
آب و شکر را در یک ظرف لعابی یا تفلون ریخته و روی حرارت میگذاریم تا بجوشد.
زرشک شسته شده را در شربت در حال جوش ریخته، اجازه میدهیم تا حدود نیم ساعت با حرارت ملایم و با در باز بجوشد. مراقب باشید این مربا زیاد نجوشد، چون کاراملی و بد رنگ میشود.
نیازی به هم زدن مداوم مربا نیست. فقط کافی است چند بار زرشک را با قاشق چوبی یا پلاستیکی زیر و رو کنیم. در 5 دقیقه آخر پخت، وانیل را اضافه میکنیم. در صورت تمایل میتوانید همراه با وانیل، مقداری گلاب هم در مربا بریزید.
بهتر است پس از اتمام پخت، مربا در همان ظرف به مدت 24 ساعت بماند تا اگر غلظت آن کم بود، شکر اضافه کنیم و اگر شکرک زد، مقداری آب بیفزاییم تا به غلظت دلخواه برسد.
پس از گذشت این مدت، مربای زرشک را در ظرف در بسته در یخچال نگه میداریم. بهتر است این مربا حتماً در یخچال باشد تا کپک نزند و سفت نشود.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی مجله دلتا را بخوانید.
درباره این سایت