نان سیمیت یکی از نان های خوشمزه و پرطرفدار برای صبحانه است. طرز تهیه نان سیمیت در منزل به آسانی امکان پذیر است و خیلی راحت میتوانید یک نان خانگی عالی داشته باشید. نان سیمیت را میتوانید با پنیر سفید، موزارلا و انواع پنیرهای دیگر، گوجهفرنگی تازه و خیار سرو کنید. همچنین این نان با حلوا ارده، انواع شیره و شکلات صبحانه هم بسیار خوشمزه است. پس اگر میخواهید صبحانه ای به سبک مردم ترکیه میل کنید، از نان سیمیت غافل نشوید.
آرد را الک و شکر را آسیاب کنید. سپس در یک کاسه بزرگ، شکر، مخمر، آرد و نمک را بریزید. مواد را با همزن برقی مخلوط کنید.
آب گرم و روغن مایع را اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کنید تا خمیر نسبتاً چسبناکی به دست بیاید. اگر بافت خمیر یکدست نشد، دو تا سه قاشق غذاخوری آرد به آن بیفزایید.
خمیر را حدود 10 دقیقه ورز دهید. سپس روی آن را بپوشانید و یک ساعت و نیم به خمیر استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
در همین مدت، کنجد را در تابه بو دهید.
در ظرف دیگری شیره انگور را با نصف پیمانه آب مخلوط کنید.
پس از گذشت یک ساعت و نیم از استراحت خمیر، دست را مشت کرده و با احتیاط وسط خمیر را به پایین فشار دهید.
خمیر را به 16 تکه تقسیم کنید. دو تکه از خمیر نان سیمیت را موازی با هم به شکل صاف و کشیده درآورید. طول این تکه ها باید حدودا 60 سانت باشد.
سپس دو تکه خمیر را در جهت های مخالف هم بچرخانید تا مارپیچ درست شود. دو انتهای مارپیچ را به هم فشار دهید تا حلقه شود.
این کار را با 14 تکه باقی مانده خمیر تکرار کنید تا 7 حلقه دیگر درست شود.
رول های نان را در مخلوط شیره انگور و آب فرو کنید. دقت کنید که هر دو طرف خمیر با شیره طعم دار شود.
سپس آن را در ظرف کنجد بزنید تا کنجدها به تمام آن بچسبند. با احتیاط روی نان را پوشانده، بگذارید 20 دقیقه دیگر استراحت و پف کند.
روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. خمیر نان را روی سینی بگذارید.
نان را حدود 15 دقیقه در فر بگذارید تا خوب بپزد. وقتی اطراف نان قهوه ای رنگ شد، کاملاً پخته است.
برای نگهداری نان سیمیت، آن را در کیسه پلاستیکی گذاشته و در آن را ببندید. یا میتوانید آن را در پارچه ای تمیز پیچیده و در ظرف در بسته نگهداری کرد.کنید.
نان سیمیت برای 2 تا 3 روز قابل نگهداری بوده و میتوان آن را دوباره گرم کرد.
اگر به میکسر دسترسی ندارید، میتوانید از قاشق چوبی برای ورز دادن استفاده کنید.
آب گرمی که در این دستور استفاده میشود نباید خیلی داغ باشد. همین که کمی گرم باشد، کافی است.
طعم اصلی این نان به کنجد وابسته است. پس از کنجد سخاوتمندانه استفاده کنید.
دقت کنید از آرد بیش از اندازه استفاده نکنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه کنید.
درباره این سایت